Vakantie woning voor verhuur

Vakantiewoning in Chersonissos: zo maak je jouw woning klaar voor de verhuur

Als het vakantieseizoen op het punt staat van beginnen en je wilt je vakantiewoning verhuren zorg je uiteraard dat de woning helemaal ‘verhuurklaar’ is. Hoe je dat doet? Wij geven je alvast wat handige tips.

Gebruik neutrale kleuren en ruim op

Bewezen is dat mensen het prettig vinden een ruimte te betreden en meteen rust te ervaren. Dit effect creëer je door overtollige spullen die een ruimte druk maken te verwijderen. Kies daarbij voor zoveel mogelijk neutrale kleuren, want ook dit roept een fijne emotie op. Kies je voor bijvoorbeeld rood dan kan dit een meer agressief gevoel oproepen. Elke vakantiewoning, ook die van jou in Chersonissos, heeft sterke punten die onderscheidend zijn ten opzichte van andere huizen. Versterk juist die elementen. Heb je heel mooie grote ramen? Zet daar dan geen bank voor. Heb jij een schitterende vloer? Haal dat vloerkleed dan weg. Zo accentueer je de sterke punten van het vakantiehuis.

Haal de persoonlijke spullen weg

Denk bij de inrichting aan de inrichting van een hotel en zorg in elk geval dat je persoonlijk spullen uit de woning haalt. Dus vermijd de foto’s van je kinderen. Haal ook je eigen spullen uit de douche en laat geen kleding achter in de kasten. Bied de mensen opties. Zorg dat er een opklapbed is waardoor de huurders nog eens iemand kunnen laten overnachten. En door een slimme inrichting kun je de ruimte er ruimer uit laten zien, iets dat je ook al bereikt als je overtollige spullen verwijderd. 

Zorg dat het lekker ruikt in je woning

Belangrijkste is dat je zorgt voor een brandschoon huis. Trek dus een dag uit om het hele huis te poetsen en boenen, en sla daarbij geen plekje over. Bovendien zorg je dat het lekker ruikt in je woning; zeker in de sanitaire ruimte zorg je voor voldoende luchtverfrissing en je legt wat nieuw gekochte handdoeken klaar bij de douche. Verplaats je in een huurder en bedenk waar jij behoefte aan zou hebben als jij een vakantiewoning wilde gaan huren. Eén ding is zeker; Poets jij je huis niet? Dan is de kans op verhuur klein. Wil je een grotere kans maken op verhuur? Zet dan voor mensen die komen kijken koffie. Verse koffie. Het is bekend dat dit voor een aangename huiselijke geur zorgt door heel de woning. Mensen voelen zich dan sneller thuis.