Vijf perfecte cocktails voor je zomer in Chersonissos

Het strand kan een magische plek zijn. Iedereen gaat wel eens naar het strand en vooral in het zomer is de aantrekkingskracht groot. We trekken luchtigere kleding aan, ontspannen, sporten en spelen, lezen en genieten van de omgeving. Het is een plek van plezier en gelach waar je kan baden in de zonneschijn en weer op krachten kan komen. Het brengt het beste naar boven bij mensen.

De rest van het jaar droom je erover om weer terug te keren naar je favoriete strand. Bijvoorbeeld naar Chersonissos, een idyllische kustplaats op het Griekse eiland Kreta. “Cherso” is een echte toeristische toplocatie. Kinderen en volwassenen drommen er jaarlijks samen. Ga je ook? Verheug je dan alvast op een heerlijk drankje.

Cocktails gaan perfect samen met een dagje op het strand. Voor volwassen bezoekers zorgen cocktails voor een verfrissing en een smaakvolle sensatie. Er zijn cocktails in vele soorten en maten. Hier is de top vijf cocktails om op Chersonissos van het strand te genieten.

Caipirinha

Een van de populairste cocktails ooit is caipirinha, oftewel de nationale cocktail van Brazilië. Caipirinha wordt gemaakt van cachaca, suiker en limoen, waardoor het een perfecte mix is van fruit en alcohol. Als je hem in gezelschap drinkt kan je een enorme kan krijgen waar iedereen zijn portie uit kan schenken. Met caipirinha in je glas kan je stranddag niet meer stuk. Wil je eenmaal thuis vaker van de smaak genieten, maak dan je eigen caipirinha.

Mai Tai

Mai tai is een andere topkeus en bestaat uit curacaolikeur, amandelmelk en limoensap. Deze cocktail heeft Polynesische roots, maar is geschikt voor elk strand. De naam komt van het Tahitiaanse woord voor ‘goed’ en je zal proeven dat die naam juist is gekozen. Er zijn variaties met sinaasappelsap en grapefruitsap. Vaak wordt de cocktail geserveerd met een stukje ananas op de rand van het glas.

Dark ‘N’ Stormy

Heb je graag een stevige cocktail, probeer dan een Dark ‘N’ Stormy. Vermoedelijk is deze cocktail ontstaan in Bermuda. De ingrediënten zijn donkere rum en gemberbier, ijsblokjes en een schijfje limoen. Ook kan limoensap worden toegevoegd als een extraatje. Door de toevoeging van ijs is het een perfect drankje om mee af te koelen.

Piña Coladas

Piña Colada is een kenmerkend drankje voor Puerto Rico, maar de cocktail is wereldwijd bekend. Het is zoeter dan de meeste cocktails en dat komt doordat er naast rum ook kokosnootcrème, melk en ananassap in zitten. Ook kan ijs worden toegevoegd. Deze overheerlijke en verkoelende drank zal je zeker verzadigen. Zet gelijk even de bekende hit ‘Escape (The Pina Colada Song)‘ van Rupert Holmes op!

Daiquiri

De laatste tip voor cocktails die je in Chersonissos uit kan proberen is Cuba’s pronkstuk: de daiquiri. Die bestaat uit rum, limoen en suiker, want dat is allemaal eenvoudig te vinden in de Cariben. De daiquiri schijnt uitgevonden te zijn door ingenieurs die op Cuba werkten, dorst kregen maar weinig ingrediënten hadden. Hoe dank ook: dit is een onvervalste topper. Stort je ook eens op de varianten met banaan en avocado, of op de frozen daiuiri met gebroken ijs. Beter kan het niet om een hete dag op het strand cool door te brengen.