Reisduur en vluchten

Reisduur en vluchten

Vliegen

Chersonissos ligt op ongeveer 2400 km van Amsterdam. Met het vliegtuig ben je ongeveer 3,5 uur onderweg vanaf Amsterdam en je landt dan vervolgens op Heraklion International Airport – Nikos Kazantzakis (een Griekse schrijver en filosoof).

Vergelijk vliegtickets en bespaar:

Transfer van vliegveld naar je accommodatie

Per bus
Afhankelijk van waar je verblijft in Chersonissos en hoeveel gasten er voor je afgezet worden, duurt de transfer vanaf het vliegveld naar je accommodatie ongeveer 45 minuten. Wij adviseren je om voordat je boekt onze top-5 accommodaties te bekijken zodat je zeker weet dat je goed zit.

Per taxi
Heb je een losse vlucht geboekt of wil je niet wachten op de bus? Je kan ook een taxi pakken naar Chersonissos. Loop de aankomsthal uit (inclusief soms opdringerige chauffeurs) en loop naar de taxi standplaats. Hier is een speciale rij voor de taxi’s. Onze ervaring is dat taxichauffeurs niet op de meter rijden en dat een prijsafspraak van te voren gangbaar is. Een reis naar je accommodatie in Chersonissos kost tussen de 35 en 40 euro en duur ongeveer 30 minuten.

Rijden met de auto uit Nederland naar Kreta

Hoewel er waarschijnlijk niet veel mensen zijn die het proberen, is Kreta ook met de auto bereikbaar. De route gaat via Duitsland en Zwitserland naar Italië. Vanuit Italië wordt de overtocht gemaakt naar het vast land van Griekenland, waar de route wordt vervolgd over het vaste land naar de Atheense haven Piraeus. Vanuit Piraeus wordt uiteindelijk de veerboot naar Kreta genomen. Als redelijk alternatief is het tevens mogelijk om via Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Servië en Macedonië naar Griekenland te reizen. De route is dan ongeveer 2800 kilometer lang. De website Kreta infosite heeft een uitgebreid blog over de reisroute.