Chersonissos, de ideale badplaats voor elke doelgroep

In Griekenland op het eiland Kreta vind je de populaire badplaats Chersonissos. Ondanks er vaak gedacht wordt dat deze vakantiebestemming alleen door jongeren bezocht wordt, is dat alles behalve waar. Deze gedachte komt voort uit het feit dat er op Chersonissos dag en nacht gefeest kan worden. Ook het televisieprogramma Oh oh Cherso heeft aan dit beeld bijgedragen. Ga jij wel voor het uitgaansleven naar Chersonisssos om daar uit je dak te gaan op één van de vele starbeach feesten? Let dan op dat je geen valse entreekaartjes koopt, deze zijn namelijk in grote aantallen in omloop.

Stranden en watersport in Chersonissos

Wat velen niet weten is dat de badplaats Chersonissos veel meer te bieden heeft dan alleen maar drank en veel feest. Het klopt dat op het kunstmatig strand genaamd Starbeach vele jongeren hun roes uitslapen. Maar op de stranden rondom Chersonissos vinden stelletjes en gezinnen hun rust. De badplaatsen Stalis en Malia, waar het een stuk rustiger is, liggen op een korte afstand van Chersonissos. Er zijn ook op deze stranden erg leuke activiteiten te doen. Denk bijvoorbeeld aan de vele watersport activiteiten zoals waterskiën en banaanvaren. Ook het huren van een jetski behoort tot de mogelijkheden. Ga mee met één van de prachtige boottochten en laat je verrassen door de adembenemende natuur van het eiland Kreta.

Ontspanning en activiteit gaan goed samen in Chersonissos

Er zijn in Chersonissos heerlijke terrassen waar je lekker kunt ontspannen, maar ook voor een actieve vakantie zit je goed in deze omgeving. Ga bijvoorbeeld hiken door de Samaria kloof. Of kies voor een offroad quadavontuur door de grimmige landschappen die niet toegankelijk zijn via de weg. Race langs meren en dammen, door de olijfgaarden en langs de droge rivierbedding. Neem onderweg wel even tijd om te genieten van alles wat je ziet. Je kunt ook lekker gaan fietsen. Ga mee met een e-bike tour door de bergen rondom Chersonissos lang de Aposelemis Canyon. Je zult ongetwijfeld blij zijn met wat extra trapondersteuning.

Op vakantie naar Chersonissos met kinderen

Als je met de kinderen op vakantie gaat naar Chersonissos moet je zeker een bezoek brengen aan Acqua Plus. Dit is veruit het meest populaire waterpark op het eiland Kreta, al twintig jaar lang. Axqua Plus ligt op ongeveer vijf kilometer van Chersonissos.

Leuke plaatsjes in de omgeving van Chersonissos

Rond Chersonissos liggen vele leuke traditionele dorpjes. Naar de meeste dorpjes kun je vanuit Chersonissos lopen. De meest bekende dorpjes zijn Oud Chersonissos, Koutouloufari, Analipsis, Piskopiano, Anissaras, en Ano. Iets verder weg vind je nog wat andere leukere dorpen zoals Avdou, Agriana, Kera, Chatzaná, Gonies en Potamies.