Weer en klimaat

weer cherso

Hoe is het weer in Chersonissos?

Wil je zeker zijn van een zonnige vakantie met hoge temperaturen? Dan is Chersonissos jouw vakantiebestemming. Chersonissos ligt op het Griekse eiland Kreta en heeft gemiddeld 300 dagen zon per jaar. Overdag geniet je van de warmte op het strand en neem je een koele duik in de strakblauwe zee. ’s Avonds blijft de temperatuur aangenaam hoog, zodat je bij veel clubs ook buiten terecht kan. Feesten onder de sterren, wat wil je nog meer! En dat kan met het prachtige weer in Chersonissos.

Klimaat in Griekenland

Griekenland heeft een Middellandse Zeeklimaat. Daarom is het er altijd zacht. De meeste regen valt in het voor en naseizoen. Daarom zit je in de zomer altijd goed in Chersonissos. De maximum temperaturen liggen tegen de 30˚C. ’s Nachts wordt het niet kouder dan een graad of 19. Het is dus in de zomer ideaal weer in Chersonissos. Pak die zomerkleding maar vast in! Ga je in het voor- of najaar naar Chersonissos, moet je er rekening mee houden dat het veel kan regenen.

Altijd strandweer in Chersonissos

Het weer in Chersonissos leent zich voor lange, lome dagen op het strand en nachtenlang stappen met je vrienden. Kreta heeft van oorsprong geen zandstranden, maar een rotsachtige bodem. Gelukkig zijn er kunstmatige stranden aangelegd, zodat je lekker op je strandbedje in het zand kunt ploffen. Ga je zwemmen in zee? Houd er dan rekening mee dat de bodem daar wel rotsachtig is. Wees daarom zo verstandig om waterschoenen aan te trekken. Ook handig als je per ongeluk op een zeeëgel gaat staan.

Zwoele zomernachten

Chersonissos staat bekend om zijn bruisende nachtleven. Langs de boulevard vind je talloze hippe bars, clubs en discotheken waar je helemaal los kunt gaan. Omdat er veel Nederlanders in Cherso zijn, kun je vaak gewoon Nederlands praten tijdens het uitgaan. Veel clubs hebben ook de mogelijkheid om buiten te chillen. Bestel een cocktail aan de buitenbar en geniet van de aangename warmte en gezelligheid. Starbeach, dé openlucht discotheek van Chersonissos mag dan ook zeker niet ontbreken op jouw staplijstje.

Goed voorbereid naar Chersonissos

Het weer in Chersonissos is voor veel mensen de reden om hier op vakantie te gaan. Zowel gezinnen als jongeren komen genieten van het goede leven op Kreta. Op Chersonissos.nl geven we je alle informatie die je nodig hebt voor een topvakantie in Chersonissos. Ontdek de leukste aanbiedingen van jongerenvakanties, hotels een appartementen. Of boek van jouw favoriete excursie en kijk waar je wilt gaan stappen. Met Chersonissos.nl ga jij goed voorbereid op vakantie!

Klimaat

In heel Griekenland heerst een zacht Middellands Zeeklimaat. Het regent bijna nooit, maar als het regent is dit meestal in het voor- en naseizoen. Het kan er in deze periode dan ook wel eens errrg goed los gaan!

Gemiddelde weersverwachting

Maand: Juni Juli Aug Sept
Min. Temp: 19 22 24 20
Max. Temp: 28 30 32 27
Zonuren: 12 12 11 10

Weersverwachting
Chersonisos

Weeronline.nl – Meer weer in Chersonisosweeronline.nl Altijd jouw weer

5/5 - (25 stemmen)