Wat is de beste periode om een vakantie naar Chersonissos te boeken?

Beste periode vakantie Chersonissos boeken

Een vakantie naar Chersonissos is altijd een goed idee. Althans: dat is sowieso het geval wanneer je dol bent op strandvakanties, optimaal wil genieten van de Griekse keuken én niet vies bent van een feestje, flink uitgaan of een lekker drankje hier en daar.

Chersonissos is enorm in trek bij jongeren, maar heeft ook genoeg te bieden voor andere leeftijden. De vraag is alleen: wat is nou de beste periode om een vakantie naar Chersonissos te boeken? Wij zochten het voor je uit, zodat je precies weet wanneer je hier van de Griekse zon kunt genieten.

Beste periode voor een vakantie in Chersonissos

Wat zo prettig is aan een warme bestemming zoals Chersonissos is dat je er eigenlijk bijna het hele jaar lekker kunt vertoeven. Over het algemeen zijn de maanden juli en augustus de beste maanden om naar deze vakantiebestemming te gaan; het hoogseizoen is dan in volle gang. Gemiddeld is het in deze maanden tussen de 29 en 32 graden waardoor je optimaal kunt genieten van een welverdiende zon-, zee- en strandvakantie. In deze tijd is er ook nog eens genoeg te doen: van goede pool party’s bij het bekende Star Beach tot leuke water-excursies.

Wil je echter de drukte vermijden dan is het ook zeker een goed idee om in mei, juni of september naar Chersonissos te gaan. Met gemiddelde temperaturen van 24 graden in mei, 28 graden in juni en 28 graden in september is het alsnog een heerlijke zomerse bestemming. Ben je juist op zoek naar een vakantiebestemming om in het voorjaar of het najaar vakantie te vieren? Ook dan is een vakantie naar Chersonissos een prima idee. Vanaf maart is het zo’n 17/18 graden in Chersonissos en in oktober en november schommelen de temperaturen tussen de 20 en 23 graden. Kortom: Chersonissos is bijna het hele jaar door een topbestemming.

Klimaat van Chersonissos: warme zomers en milde winters

Het zal je dan ook niet verbazen dat Chersonissos over een mild mediterraan klimaat beschikt. Dat betekent dat je hier ongeveer 300 dagen zon per jaar kunt vinden. Het regent er in de zomer vrijwel niet. In de wintermaanden, van december tot en met februari, kan het wel regelmatig regenen. Maar: dat zijn alsnog maar drie maanden waarbij de kans op zon nog steeds groot is. Daarom is een winterzonvakantie naar dit plekje op Kreta ook zeker een goed idee. Het voordeel van die periode is dat het er nog niet zo warm is en dat je dus van alles kunt ondernemen.

In de zomermaanden kan het namelijk goed heet worden door het mediterrane klimaat. Dat zorgt ervoor dat je overdag geen extreem sportieve activiteiten kunt ondernemen. Dat hoeft gelukkig ook helemaal niet, want in Chersonissos en omgeving zijn genoeg stranden te vinden waar je lekker kunt zwemmen en ontspannen. De avonden en de nachten zijn er hoogzomer hartstikke zwoel. Dat komt goed uit wanneer je het bruisende nachtleven van Chersonissos nog even goed wil leren kennen. Er zijn volop feestjes buiten te vinden; dat kan gewoon met zulke warme temperaturen.

Wanneer voordelige vliegtickets naar Chersonissos boeken?

Nu je meer weet over de beste reisperiode om naar Chersonissos te gaan, is het handig om ook meer te weten te komen over het beste moment om je vliegtickets en/of hotels te boeken. Ben je van plan om in het hoogseizoen naar de Griekse zon te gaan in Chersonissos dan is het aan te raden om er vroeg bij te zijn. Dat komt omdat het een zeer geliefde bestemming is bij toeristen uit allerlei landen van over de hele wereld. Wil je een mooi hotel of een fijn appartement boeken dan kun je er dus maar beter op tijd bij zijn. Een ander prettig voordeel is dat je in zo’n geval misschien wel kunt profiteren van vroegboekkorting.

Ben je vooral nieuwsgierig naar het beste moment om vliegtickets naar Chersonissos te boeken? Dan moet je weten dat de vliegtickets zo’n drie tot vier maanden voor vertrek het meest voordelig zijn. Vroeg boeken loont, maar je moet er dus niet té vroeg bij zijn. Wil je pas later beslissen? Zorg er dan voor dat je ook weer niet te laat bent: vijf tot acht weken voor vertrek vind je de beste bodemprijzen. Houd er wel rekening mee dat niet alle hotels in Chersonissos dan nog beschikbaar zijn. Wil je dus zeker weten dat je in een bepaald hotel kunt overnachten dan is het aan te raden om eerder te boeken.

5/5 - (9 stemmen)

NO COMMENTS

Leave a Reply