Stranden in Chersonissos

Kreta is vulkanisch. Dit houdt in dat er eigenlijk weinig tot geen zandstranden zijn en voornamelijk steen. Er zijn daarom een aantal zandstranden kunstmatig aangelegd in Chersonissos.

StarBeach strand of ander strand?

Bij Starbeach is een kunstmatig strand aangelegd waar ook gelijk watersport activiteiten worden gehouden. Mocht je een dag toch wat meer in rust willen doorbrengen, zonder constant luide muziek, is het een goed idee om langs de boulevard te lopen. Tussen het politiebureau en Hotel Glaros vind je een aantal mooie zandstranden waar het relatief veel rustiger is dan Starbeach. Oa. Kreta Maris is een aanrader!

Let op!

We gaan je natuurlijk niet vertellen dat je jezelf goed moet insmeren en op je spullen moet letten. Nee, er spelen nog wat enkele kleine details die toch wel handig zijn om te weten. Hoewel de zandstranden netjes zijn opgespoten met zand liggen in het water her en der gewoon grote rotsblokken verspreid. Mocht je dus het geniale idee hebben om na het stappen met mach 10 het water in te rennen; doe maar niet. Voor je het weet liggen je voeten open omdat je tegen een steen bent opgelopen. Het is daarnaast verstandig dat als je het water in gaat schoenen aan te trekken. Je zal namelijk niet de eerste zijn die in een zee-egel stapt en daarom de helft van zijn vakantie geen alcohol mag drinken vanwege een antibiotica kuur…

Strand chersonissos
strand in Chersonissos