Mainroad & boulevard

Mainroad van Chersonissos

De mainroad van Chersonissos is vergeleken met de boulevard echt een wereld van verschil. Niet in positieve zin overigens. In het hoogseizoen scheuren hier de auto’s, scooters, quads, bussen etc zonder enige vorm van voorrang door elkaar heen. Je kan via de mainroad in een bijna rechte weg vanuit het centrum naar StarBeach rijden met je gehuurde scooter of quad. Dat is via de boulevard namelijk een hels karwei.

Dat het zo’n drukte van jewelste is op de mainroad is dan niet altijd even prettig maar het is zeker de moeite waard om hier eens overheen te lopen. Er zitten diverse leuke winkeltjes voor souvenirs en de pinapparaten. Ook vind je hier enkele eetgelegenheden en (cocktail)bars.

Meer richting Starbeach vind je diverse vervoersbedrijven die je allemaal een vervoersmiddel aan proberen te smeren. Weest verstandig; trap hier niet in. Vaak zijn voertuigen slecht verzekerd of krijg je achteraf een torenhoge rekening. Waar wij goede & betrouwbare ervaringen mee hebben is MotoXperience.

Nr. 3 van Chersonissos - aanrader!

beste vakantie chersonissos

Appartementen Kassavetis kassavetis

Ook interessant!

vacatures

Boulevard van Chersonissos

De boulevard is dus een wereld van verschil. Even voor de duidelijkheid; met een boulevard bedoelen wij een lange slingerende weg van Starbeach tot in het centrum waarbij je constant zeer dicht op de zee loopt met een prachtig uitzicht. De boulevard is ongeveer 7 kilometer lang. Soms is de weg verhard en soms loop je gewoon over de stoffige grond. Het ene moment is het heel rustig en het andere moment loop je langs een reeks terrasjes op de rotsen aan de zee. Het gebied tussen Starbeach en het centrum is redelijk rustig en vaak autovrij. Zodra men in het centrum over de boulevard loopt is de rust die het eerst had verdwenen. De open stukken en het uitzicht op zee heeft zich verruild voor het bruisende centrum van Chersonissos met diverse bars, clubs, restaurants & snackbars. Vooral s’avonds na 20.00 uur is de boulevard op topdrukte. De hele straat staat vol met mensen die gaan eten en vaak erna op stap gaan. Na het uitgaan, teruglopend naar je hotel, is het echt een aanrader om langs de boulevard te lopen. Als je er een latertje van hebt gemaakt ontstaat er een prachtig schouwspel van de opkomende zon uit de zee… magisch!