Hoe kies je de beste reisverzekering voor Chersonissos?

Chersonissos Appartement Akrogiali zwembad

Heb jij een vakantie geboekt naar Cherso met vrienden, partner of gezin? Dan kan de voorpret alvast beginnen. Maar voordat je vertrekt moet je nog wel even het een en ander regelen. Afhankelijk van de bestemming heb je misschien wel een visum of vaccinatie nodig. Het belangrijkste voor een onbezorgde vakantie is het afsluiten van een reisverzekering. Maar hoe kies je nu de beste reisverzekering? Lees hier handige tips voor het afsluiten van een reisverzekering.

Wat houdt een reisverzekering in?

Verzekeringen zijn vaak wat saai, maar heel belangrijk. En hoewel de kans klein is, toch kun je voor vervelende verrassingen en onverwachte kosten komen te staan in het buitenland. Bijvoorbeeld omdat je koffers kwijt zijn of je vroegtijdig terug moet vliegen bij een ongeval of ziekte. Met een reisverzekering verzeker je jezelf tegen dit soort kosten en kun je echt onbezorgd genieten! Er is een kortlopende- en doorlopende reisverzekering.

Bepaal de waarde

Voordat je een reisverzekering afsluit, is het belangrijk om te bedenken wat je wilt gaan verzekeren. Wil je een dure camera meenemen en een laptop? Dat zijn hele waardevolle spullen. Een reisverzekering afsluiten is dan slim, zodat je in ieder geval (een deel van) de kosten terugkrijgt als er iets gebeurt. Ga ook na of je niet al een reisverzekering hebt bij andere polissen. Bovendien kan een reisverzekering vergelijken het nodige voordeel opleveren. Door er een keer goed in te duiken bespaar je jezelf misschien wel een hoop ellende.

Risico

Er is vaak maar een kleine kans dat er iets gebeurt tijdens je vakantie, maar het zal je net overkomen. Daarbij is het risico ook per vakantie of reis verschillend. Ga je een safari-tocht maken in Afrika, ligt het risico wel wat hoger dan een strandvakantie in Griekenland. Onverzekerd heb je dan ineens een hoop kosten. Voor veel mensen is dat dan ook de motivatie om een reisverzekering af te sluiten, zodat je geen onverwachte financiële verrassingen hebt. Mocht er dan iets gebeuren dan wil je jezelf niet ook nog eens druk moeten maken over de kosten.

Reis- of annuleringsverzekering?

Een reisverzekering is iets totaal anders dan een annuleringsverzekering. Het belangrijkste verschil zit hem in de dekking die ze bieden. Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen onvoorziene gebeurtenissen tijdens je reis, zoals medische kosten, verlies van bagage of een noodsituatie. Een annuleringsverzekering daarentegen voorziet in dekking voor het geval je je reis moet annuleren of afbreken vanwege onverwachte gebeurtenissen, zoals ziekte of overlijden van een familielid.

Dekking 

Lees je goed in over verschillende reisverzekeringen, elke reisverzekering heeft namelijk weer andere voorwaarden en dekkingen. Door je hierin te verdiepen weet je precies wat wel en niet vergoed wordt. In je reisverzekering kun je verschillende dingen opnemen, denk aan medische kosten, ongevallen, avontuurlijke (winter)sporten en vervangend vervoer. Daarnaast is het goed om rekening te houden dat er voor bestemmingen buiten Europa werelddekking nodig is.

Doorlopende verzekering voordeliger

Met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering ben je het hele jaar verzekerd. Of je nu een weekendje naar de Veluwe gaat, op zomervakantie naar Chersonissos in Griekenland of een midweek naar Praag gaat. Je kunt ook kiezen voor een kortlopende verzekering, dan ben je alleen verzekerd tijdens je vakantie. Dit is dus enkel voordelig als je haast nooit weggaat.

4.4/5 - (5 stemmen)

NO COMMENTS

Leave a Reply