Gezondheid en veiligheid

Veiligheid & noodnummers

Chersonissos is een veilige plaats. De veiligheid is te vergelijken met Nederland. Net als hier wordt er wel eens gevochten tijdens het uitgaan of ingebroken. Wij adviseren dus net als in Nederland goed op je spullen te letten.

In verband met het Coronavirus is het nodig dat je je aan de plaatselijke richtlijnen houdt. Aangezien deze steeds wijzigen raden we je aan om het nieuws hierover in de gaten te houden.

Het noodnummer in Griekenland is net als in Nederland 112.

Water

Je kan in Chersonissos (en heel Kreta) niet uit de kraan drinken. Het heeft een hoog chloorgehalte. Hoewel het niet veel schade aan zal richten is het gewoon vies en niet prettig drinkbaar. Koop daarom gewoon flessen water in de supermarkt.

Toiletgebruik

Op enkele hotels na kan je toiletpapier in Griekenland niet door het riool spoelen. Deze zijn te klein en er kunnen verstoppingen ontstaan. Het is daarom normaal om je toiletpapier na gebruik in een emmertje naast het toilet te gooien.

Inentingen

Er zijn voor Chersonissos geen inentingen nodig.

Ziekenhuis

Chersonissos heeft verschillende healtcentres in de stad, deze zijn van Cretan Medicare. Hier kan je terecht voor de eerste opvang bij medische nood. In geval van een ernstige medische situatie is er een academisch ziekenhuis in Heraklion en Chania.