Algemene informatie

Chersonissos op Kreta in Griekenland

Chersonissos ligt aan de noordkust van Kreta, Griekenland en wordt eigenlijk Limin(haven) Chersoniou genoemd, maar is beter bekend als Chersonissos. Dit “dorp” ligt 25 km. ten oosten van Heraklion en is een van de grootste toeristencentra van Kreta. Het echte dorpje Chersonissos ligt overigens een stuk landinwaarts.

Vroeger was Limin Chersoniou een rustig en romantisch vissersdorpje, tegenwoordig is het een badplaats vol hotels, appartementen, winkeltjes, eethuisjes en disco’s langs een smal zandstrand. Het strand ten oosten van de vissershaven voor de grote hotels is altijd erg druk, er is van alles te huren om de waterpret te verhogen, zoals surfplanken en waterscooters. Het oostelijk gelegen strand is nogal smal.

‘s-Nachts wordt Chersonissos omgetoverd tot één van de meest populaire feestbestemmingen van Europa.

Nuttige en belangrijke informatie over Chersonissos


Reisdocumenten

Je hebt een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart nodig.

Tijdsverschil

Het is in Griekenland 1 uur later. Zet je horloge dus vooruit!

Taal

In Griekenland kan je het redden met Engels en Duits. Aangezien er veel Nederlanders op vakantie gaan spreken sommige Grieken een klein woordje Nederlands. UIteraard is er ook veel Nederlands personeel. Het Grieks kan af en toe verwarrend zijn. Let bijvoorbeeld op dat het Griekse woordje ‘nè’ in het Nederlands ‘ja’ betekent!

Geldzaken

In Griekenland wordt net als in Nederland betaalt met de euro. Er zijn in Chersonissos voldoende banken en geldautomaten om geld te pinnen met je Nederlands pin-pas. Het prijsniveau in Chersonissos is ongeveer hetzelfde als in Nederland. Een fooi van 5% tot 10% is gangbaar in de horeca.

Gezondheid

Vaccinaties zijn niet nodig.

Water

Je kan niet uit de kraan drinken in Chersonissos. Koop dus voldoende water, ook als je een dag weg gaat is het bij de hoge temperaturen raadzaam voldoende water te drinken.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op het eiland is goed geregeld. Ongeveer twee keer in het uur rijdt er een bus naar de grote plaatsen in de omgeving. Van daaruit kun je verder het achterland intrekken. Er rijden in Chersonissos ook taxi’s die je naar het achterland kunnen brengen; het is echter wel aan te raden om van tevoren een prijs met de chauffeur af te spreken.

Uit eten

De Grieken gaan zelf vaak uit eten, zij doen dat echter vaak niet voor negen uur. Houd hier rekening mee als je ergens wilt eten en niet alleen wilt zitten. Dit gaat met name op voor de ’taverna’s’. Dit zijn typisch Griekse eethuisjes met eenvoudige inrichting, maar met heerlijke maaltijden en vriendelijke bediening. Als je niet zoveel wijs wordt uit de menukaart, is een kijkje in de keuken vaak ook geen enkel probleem.

Strand

Chersonissos kent een aantal zandstranden die voornamelijk zijn aangelegd. Hou rekening met rotsen in het water maar ook met zeeegels.